Thermo Solar
2022-08-05 vndesign_admin

Ezért éri meg szakszerű kezekre bízni a klíma beépítését

A klíma beépítés nagyfokú szakértelmet igényel, ugyanis a beltéri egység helyének pontos meghatározásához és a berendezés elektromos bekötéséhez közel sem elég az átlagos barkácstudás. Miért jár jobban, ha profikra bízza a klíma beszerelését? Tartson velünk, ennek jártunk utána!

1. Időt és energiát nyer

Ha szakemberre bízza, átlagosan 2-4 órát vesz igénybe a klíma beépítése. Azok számára, akik saját kezűleg, a klímaszerelés tapasztalatának hiányában vágnak bele a feladatba, gyakran nem csak a rengeteg értékes idő elvesztegetése okoz fejfájást, de még a kora reggeltől késő estig tartó munka sikerére sincs semmi garancia.

A szakemberek viszont lépésről lépésre tudják, hogy mit kell tenni, így Önnek soha nem kell a klíma kézikönyvének olvasgatásával és a klímaszerelés menetének tanulmányozásával töltenie idejét.

2. A szakemberek felelősséget vállalnak

Egyetlen rosszul bekötött vezeték, és lehet, hogy a klíma mehet a kukába. A “házilag” végzett klímatelepítések leggyakoribb hibái közéi tartozik a szakszerűtlen csövezés és a cseppvíz elvezetés hiánya, de a légkondicionáló méretének helytelen kiválasztása is ezt a listát gyarapítja.

A gondatlan telepítés miatt pedig még a garancia is ugorhat, ezért egyáltalán nem érdemes kockáztatni a házi kivitelezéssel. Azonban a klímaszerelő szakemberek teljes mértékben vállalják a felelősséget, és több éves garanciát is adhatnak munkájukra.

TIPP: A klíma rendszeres karbantartása elengedhetetlen a hatékony műszaki állapot megőrzéséhez. A szűrő tisztítása egyrészt egészségesebb levegőt, másrészt alacsonyabb villanyszámlát eredményez.

3. A klímaszerelés és üzembe helyezés A-tól Z-ig biztonságosan történik

A profik nemcsak tudásukat, hanem eszköztárukat tekintve is profik. Legyen szó lakossági- vagy ipari klímaberendezésről, a készülék elektromos bekötése minden esetben megfelelő munkavédelmi ruházatot és felszerelést igényel.

Egy légkondicionáló telepítése rendkívül felelősségteljes feladat. Nem csupán egy-két lyuk fúrását és a klíma rögzítését jelenti, hanem a tervezést és az elektromos vezetékekkel való munkát is magában foglalja. Házi módszerek és kétes praktikák helyett bízza a beépítést valódi szakemberekre!