Thermo Solar
2018-02-10 vndesign_admin

Milyen klímát válasszak?

Idén nyáron végre jó lenne megszüntetni a benti hőséget, és még a legforróbb júliusi napokon is kellemesen hűsölni a lakásban? Klíma beépítésével mindez gyerekjáték. De milyen típusok jöhetnek számításba a döntés során, és mire kell figyelni vásárlás előtt? Így válasszon tudatosan!

Milyen klíma típusok léteznek?

  • ON/OFF klímák. Ezek a fajta klímák azonnal kikapcsolnak, amint elérik a beállított hőmérsékletet. Ha pedig a kívánt hőmérséklettől kb. 2-3 Celsius-fokkal feljebb kúszik a hőmérő mutatója, rögtön bekapcsolnak és hozzálátnak a levegő hűtéséhez. Hátrányuk, hogy folyamatosan maximális teljesítménnyel dolgoznak, ezért energiatakarékosság szempontjából nem a legkedvezőbb típusok. Ráadásul az elektromos készülékek minden egyes bekapcsoláskor egy rövid ideig akár a névleges teljesítményük többszörösét is felvehetik – ez az extra fogyasztás pedig a villanyszámlán is szemmel látható lesz.
  • Inverteres klímák. Az inverteres rendszerek önmaguk be- és kikapcsolgatása helyett a beállított hőmérséklet megtartására törekednek. Így a hőmérséklet ingadozás jóval kisebb, mint az ON/OFF rendszerek esetében, hiszen az inverteres légkondicionálók kb. 0,5 Celsius-fok eltérést engednek meg a beállított értékhez viszonyítva. További érvként szól mellettük az alacsonyabb villanyszámla, hiszen ezek a klímaberendezések ugyan folyamatosan, de kisebb teljesítménnyel üzemelnek, és automatikus ki-be kapcsolgatás sincs, ami az indításkor jelentkező magas áramhasználat miatt megdobná a fogyasztási költségeket.

Még nem tudja, pontosan milyen klímát válasszon?
Bízza profikra, kérjen szakértői segítséget!

Mielőtt egy konkrét klíma típus mellett döntene, többek között az alábbi kérdésekre kell választ találni:

  • Hűtési- és fűtési funkcióra is szükségem van?
  • Mekkora területet szeretnék hűteni vagy fűteni?
  • Mekkora a helyiség vagy ingatlan hőterhelése?
  • Mennyire szeretnék nyáron hideget?
  • Otthoni folyamatos használatra vagy csak a hétvégi házba keresek klímát?
  • Mennyire fontos az A+++ energiaosztály?

Szakértőinkkel a klímaválasztás legelső lépésétől kezdve az utolsóig segítő kezet nyújtunk. Így garantáltan az igényeinek megfelelő klímaberendezéssel gazdagíthatja otthonát vagy irodáját. Természetesen a klíma beépítésében és rendszeres karbantartásában is számíthat összeszokott csapatunkra.

Az ideális klíma kiválasztása összetett feladat. A döntés során számos tényező szerepet játszik, így mindig az Ön elvárásai és az ingatlannal kapcsolatos műszaki kérdések tisztázása után szűkíthetjük a szóba jöhető légkondicionálók listáját. Ha kisérletezgetés helyett biztosra szeretne menni, keressen minket bizalommal!